Christmas Inspirations!

door | 18 september 2018 | 0 Reacties

Met weinig moeite een prachtige gedekte kersttafel? Iets voor jou? Lees mijn idee hieronder!

Na een heerlijke, lange, warme zomer heeft de herfst dan toch echt intrede gedaan. Wakker worden met buiten een paar graden boven nul, de schemering die rond 20.00 uur al weer daar is, en jawel, de kachel die dus weer mag gaan branden. Opeens komen overal de kaarsjes weer tevoorschijn, kunnen de sfeerlampjes weer aan en komen de warme plaids weer op de bank.
Als dan eenmaal die knop om is, en ik afscheid neem van de zomer, kan ik ook weer uitkijken naar die heerlijke sfeervolle momenten, en deze omarmen.
Ook de pepernoten en de kerstballen liggen alweer in de winkel. Mijn standaard eerste reactie is altijd, o, nu al? Om er dan nog een beetje achteraan te sputteren, tsjonge, belachelijk zeg, het is nog maar september, enz enz. je kent het waarschijnlijk wel.. En met dat ik deze blog afrond is het alweer half november. Iets met op tijd beginnen en het dan toch niet gelijk afmaken.

Om terug te komen op die kerstspullen. Ook al is het dan nog maar september, het begint dan toch te kriebelen en ik stap de winkel binnen. En dan zie ik gewoon té veel leuke dingen. In m’n hoofd gaat er dan ergens een steekje los, en beginnen de onderhandelingen. Wat zal ik kopen, welke sfeer dit jaar, hoeveel mag ik er aan uitgeven, wanneer is het juiste moment? Want ja, er gaat natuurlijk nog veeel meer komen. Wat gaan we doen met kerst? En met Oud en Nieuw? Gaan we naar iemand toe, of nodigen we vrienden uit? Wie komen er dan, wat gaan we eten, en geloof het of niet, bijna nog belangrijker, hoe ga ik de tafel dekken. Want echt, als ik ergens op los kan gaan, is het een mooi gedekte tafel. Daar kan ik zo ontzettend blij van worden!

Maar meestal als ik dan met iemand me verlekker aan allerlei prachtige pinterest plaatjes en hardop ga bedenken hoe we het dit jaar gaan doen, krijg ik de reactie, ja leuk, maar ja, we zijn met 8 personen, dan moet ik dus voor 8 personen mooie borden, bestek, linnen servetten enz. gaan kopen. Weet je wel wat dat kost? En weet je hoeveel tijd daar in gaat zitten? Ben al druk zat dan.
Boink, beide beentjes op de grond, inderdaad, veeel te veel, we doen het gewoon met wat we hebben, met wat bloemen enz. komen we er ook.

En dat is ook zo! Het gaat tenslotte niet om de prachtig gedekte tafel, maar om de blijde boodschap van kerst, familie, vriendschap, samen zijn. En toch, ergens in mijn achterhoofd blijft er nog wat jeuken.

En dan, op zo’n regenachtige dag, zo’n dag dat het waterkoud is en je binnen in een van je lelijkste -maar warmste – truien woont komt opeens dat idee. Wat nou als ik kant en klare gedekte tafels te huur aanbied? Voor 6, 8, of 10 personen? Een mooi tafelkleed, borden, glaswerk, bestek, linnen servetten, kaarsenstandaards en kaarsen voor op tafel. Dat iemand in de ochtend z’n kratje spullen ophaalt, thuis een prachtige tafel kan dekken, en de volgende dag het kratje terugbrengt.
Nergens over nadenken, geen voorbereidingen en uitzoekwerk, geen torenhoge kosten, maar een kant en klaar concept.

Ik liet hier en daar het idee vallen, en daar kwamen toch wel hele verraste reacties op.
En voila, een nieuw project geboren. En ik heb me er toch een zin in!

Niet dat het vanzelf gaat trouwens. Want ja, welke spullen, hoeveel spullen, waar maak ik proeftafels, wie gaat deze op de foto zetten, hoeveel soorten concepten wil ik, wel of niet inclusief bloemwerk, wel of niet schoon retour (ik hoor manlief al foeteren bij de zoveelste krat bestek met etensresten en glazen met fruitvliegjes die allemaal met het handje afgewassen moeten worden).
Daar moeten we nog maar eens goed over nadenken. Het moet tenslotte ook hier een gezellige en vredige kerst worden.

Wat vinden jullie van het idee? Zouden jullie zo’n pakket willen? Laat het me weten in een reactie!

Liefs,

Dorine

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ThePerfectWedding.nl Widget

ByDorine Wedding & Event Styling 9.8 uit 85 ervaringen