Dag 2018, Hallo 2019!

door | 11 december 2018 | 1 reactie

Nog een ruime maand en het jaar 2018 zit erop. Wat. Een. Jaar.
De afgelopen zomer leek hier en daar wel een marathon. Wekelijks een of meer bruiloften, last minute events, en dan tussendoor de eerste aanvragen voor 2019 en 2020. Ik heb gezweten, gesjouwd, gevlogen, gelachen, prachtige bruidsparen zien stralen, traantjes zien wegpinken, ik heb gewerkt als een paard, maar vooral heb ik heel, heel erg genoten.

Een prachtige festivalbruiloft op Land van Belofte, wat hebben we daar een kilometers gemaakt die dag, maar wat was het het allemaal waard. Een ontzettend lief en enthousiast bruidspaar, wat alle vertrouwen in ons had, waardoor wij vleugels kregen en alles uit te kast konden trekken.
Bruidsparen met wie ik van te voren alleen maar skypecontact had omdat ze in Hong Kong, Amerika of waar dan ook in de wereld verbleven, en die ik op hun bruiloft pas voor het eerst zag, het heeft me zoveel vertrouwen gegeven dat zij een gedeelte van hun dag aan ons over wilde laten.
Een bruid die in de loop van het voortraject een heuse vriendin is geworden. Een chinees bruidspaar met wie ik alleen maar ‘chinees’ engels kon praten, en soms maar hoopte dat we het over hetzelfde hadden, van wie de dag zo prachtig verliep en die zo ontzettend dankbaar waren. Een bruiloft waar ik met de daggasten samen de hele locatie stylde, wat ontzettend gezellig was en ga zo maar door.

En dan opeens is het al half november. Ik zal je zeggen, dat valt me toch ff tegen. Waar is dat ‘gat’ gebleven van half september tot eind oktober, dat moment wat je aan het begin van het jaar al volgepland heb met allerlei klusjes, al die dingen waar je nog niet aan toegekomen bent. Nou, dat ‘gat’ zat voor mij toch nog vol met bruiloften en aansluitend onze vakantie. En dan kom je terug en is het dus november.

Alles behalve een rustig maandje dus. Maar eigenlijk wist ik dat stiekem al. Een zogenaamde rustige maand bestaat niet. Ook al merk ik dat ik nu weer denk, februari misschien?
Hoe dan ook, we zeuren niet, want ook nu zijn we bezig met allemaal prachtige bruiloften van volgend jaar, leuke samenwerkingen met locaties, het inkopen van nieuwe spullen, het maken van plannen voor leuke nieuwe materialen en eyecatchers, en natuurlijk de feestdagen.

Als we dan toch het jaar evalueren, is het ook wel zo eerlijk om te zetten dat zelfstandig ondernemen nu en dan zwaar is. Nooit, maar dan ook nooit is je werk klaar. Is je bruiloft of event succesvol afgerond, je hebt al je bende weer schoon en opgeruimd, staat daar weer het volgende gepland, en zo niet, dan kan je los op je administratie, je mail, je telefonische afspraken, je opslag en je netwerkafspraken. Gelukkig kan ik dat meer en meer loslaten, en heb ik niet meer zo erg de drang om al het werk ‘klaar’ te hebben. Ik wil ook graag leven in het hier en nu, successen vieren, tijd doorbrengen met Lois en Jorden en genieten van vriendschappen.

We kijken nu ook al vooruit naar 2019. Wat gebeurt er allemaal op het gebied van trouwen, wat worden de trends van het komende jaar (lees hierover meer in mijn vorige blog!) en niet geheel onbelangrijk, wanneer plannen we onze vakantie. Want je zomervakantie pas half oktober was toch wel wat pittig.

Waar afgelopen jaar de focus op bruiloften lag, willen we het komende jaar ook wat meer gaan inzetten op de business events. Iets om de komende maanden eens goed over na te gaan denken. Ik merk dat we steeds meer duidelijk krijgen wat onze kracht is, en waar we de meeste energie van krijgen. De bruiloften en events op ongewone plekken, waar alles voor geregeld moet worden, waar we samenwerken met onze lievelingsleveranciers en waar we ervoor kunnen zorgen dat alles bij elkaar past en klopt. Compleet gesloopt thuiskomen, en tóch zo vol energie en geluk zitten.

Ja, ik ben super blij en dankbaar voor het afgelopen jaar. En ja, ik heb nu ook al weer ontzettend veel zin in de toffe bruiloften die gepland staan voor het komende jaar. Ik. Hou. Van. Mijn. Werk. Doei!

1 Reactie
  1. Bertina

    Wat een heerlijke blog om te lezen, succes weer in 2019!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ThePerfectWedding.nl Widget

ByDorine Wedding & Event Styling 9.8 uit 85 ervaringen