ECO & BIO

door | 23 juni 2017 | 0 Reacties

Al weer een paar weken geleden mocht ik de opening van een nieuwe locatie van DOL FIJN stylen en cateren. Nog nooit heb ik zo’n gaaf kinderdagverblijf gezien! Een jaar geleden diende het nog als stal, nu is alle schoon, wit, fris, gezellig, vriendelijk en licht. Alles is ecologisch en biologisch verantwoord, de hele inrichting is vol van natuurlijke materialen, en het gebouw is omringd door het schaffelaarse bos, een prachtig kasteel en een heerlijke moestuin.

Ook voor het openingsfeestje moet alles biologisch verantwoord zijn. Een hele uitdaging kan ik je vertellen. Ga maar eens op zoek naar biologische petit-fours! Een lekker snoepje of een attentie voor de kinderen.

In mijn hoofd gaan de radertjes draaien. Het begint bij de uitnodiging. Ecologisch verantwoord papier. Een gigantische bel gaat af. Olifantenpoeppapier! ik heb eens een filmpje gezien hoe dit papier gemaakt wordt, het is letterlijk 100% biologisch. Zoeken zoeken zoeken, en jahoor, in Belgie is er een winkel die het importeert vanuit Sri-Lanka.

Als een kind zo blij. Ontwerp gemaakt en printen maar. Maar dat viel wat tegen. Heel erg tegen. Handgeschept papier. Geen standaard 90 grams, ieder papier heeft een verschillende dikte. Dat vond mijn printer niet leuk. En de printer van de drukker ook niet. Na een halve dag klooien heb ik m’n boeltje opgepakt en ben ik naar de lithograaf geraced. Wat een engel. Ook zijn printer vond het niet leuk. Maar hij had geduld. Met een half uur stond ik buiten, al m’n uitnodigingen gedrukt en gesneden. In mijn gedachten ging het drukwerk van de komende 60 jaar allemaal naar hem. Als dank.

Vlaggetjes knippen, lijmen en knopen. En voila, mijn uitnodigingen, allemaal klaar. Een project wat 6 keer zoveel tijd koste dan wat ik er voor in gecalculeerd had, maar vooruit, al doende leer ik.
Al met al heb ik een heleboel nieuwe kennis, contacten en materialen opgedaan en ontdekt. Zoals bijvoorbeeld Patisserie van Barneveld, een biologische bakker in Doorn. Hij is een van de weinigen in Nederland die behalve taart en brood ook biologische petit-fours levert. En dan het ECO warenhuis, Green Jump! Ik had er nog nooit van gehoord. Maar oooooow, wat een leuke en (h)eerlijke spulletjes!

En dan die mooie papieren bekers van PURE, voor koffie en thee, gewoon echt mooie, verantwoorde disposables. Ik wordt er blij van! Biologische koffie en thee, verantwoordde tussendoortjes (NAKD!), bloemenslingers, houten barretjes, puntzakjes van bamboe, bedankjes in kraftpapier, biologische bubbels en een biologische partyplank! Het was een klus van heb ik jou daar, om over de kosten maar niet te spreken, maar ooooooo zo leuk!

Dus ik zeg, kom maar door met die biologische feestjes! Ik ben er klaar voor!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ThePerfectWedding.nl Widget

ByDorine Wedding & Event Styling 9.8 uit 85 ervaringen