Mijn haat/liefde verhouding met groen.

door | 30 mei 2017 | 0 Reacties

Ik weet niet hoe dat bij jullie is, maar ik ben ontzettend slecht in het verzorgen van planten. Ik vind planten fantastisch, maar de enige ‘planten’ die ik in mijn huis heb staan zijn cactussen. Die zijn gewoon niet kapot te krijgen. En dat is dus perfect voor mij. O ja, ik heb ook nog een blauwvaren, maar ja, dat is net een cactus, die overleeft te veel en te weinig water ook vrijwel altijd.

Ik baal er wel van. Want ik vind planten prachtig. Zo’n complete tuin in je huis, wat je tegenwoordig veel ziet, ik wordt er blij van. Als ik weer eens een tijdschrift doorblader, stap ik het liefst in de auto en scheur ik naar de Ranzijn of de Intratuin, om ook die ene mooie plant te halen. Om er dan vervolgens na een korte tijd achter te komen dat die ene mooie plant het bij mij niet zo mooi doet.
Dan probeer ik het nog eens, een heel licht- en waterplan erbij, om dan na 3 dagen maar weer de handdoek in de ring te gooien, niks voor mij.

Zo nu en dan verwen ik mijzelf daarom maar met bloemen. Een mooi veldboeket, met zoveel mogelijk kleur. Ik doe dan in de winkel net alsof ik niet hoor wat het kost, gewoon, snel, pas door de gleuf, bloemen in ontvangst nemen en naar huis racen. Bloemen, ik hou ervan. Ik vind het heerlijk om bij een bloemist naar binnen te gaan en me dan eerst een kwartier te vergapen aan alles wat ze hebben. Een van de leukste dingen om in te kopen voor een bruiloft of een feest zijn voor mij bloemen. Helemaal als ik er dan ook nog wat moois van mag gaan maken. Een guirlande voor over de tafel, vol met olijventakken. Of artisjokken.Of protea’s.
Of gele craspedias, die ook zo leuk kunnen hangen en zo prachtig indrogen. Het is zomer en dat zien we ook weer bij de bloemist. Nog meer kleuren, nog meer mogelijkheden, ik heb er weer zin in!!

PS: Deze foto is gemaakt door Marisaelisa fotografie. Check haar website voor nog meer te gekke foto’s!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ThePerfectWedding.nl Widget

ByDorine Wedding & Event Styling 9.8 uit 85 ervaringen