Houten plankjes

door | 12 juni 2017 | 1 reactie

Ik kan niet zeggen wat ik leuker vind, het stylen met food, of het stylen met bloemen. Beide hebben prachtige kleuren, beide zijn er in alle vormen, maten en soorten. Het liefst dan ook maar een combinatie! Ik ben gek op koken en bakken, en altijd weer verbaas ik mijzelf erover wat een combinatie van food & flowers voor effect heeft. Een cheesecake met poedersuiker is superlekker en staat ziet er ook nog eens mooi uit. Maar een cheesecake met poedersuiker en een paar eetbare viooltjes of rozenblaadjes is bijna net zo makkelijk, maar lijkt zo uit een tijdschrift gelopen te zijn. Een takje rozemarijn kan soms net die dikke punt op de i zijn!

Via mijn schoonzusje heb ik een enorme stapel houten plankjes weten te bemachtigen. Van die leuke blank houten plankjes, met handvat, te gebruiken voor 1000 verschillende doeleinden.
Een aantal wil ik gebruiken als partyplankjes, met vleeswaren, diverse kazen, olijven, noten en (gedroogd) fruit. Je voelt em al aankomen, één olijf op m’n blank houten plank en m’n plank is niet blank meer. Dus ik ga ze allemaal behandelen. Google is my friend.
Ik heb snel een grote fles walnotenolie gehaald en vol goede moed begonnen. Die moed zonk al snel in mn schoenen. Allemensen wat een karwei. Die plankjes moeten namelijk allemaal een keer of 5 ingemasseerd worden. Heb je er 5, dan is het nog te overzien. Bij 15 stuks ligt je tafel een week vol en begin je het minder leuk te vinden. Maar als er 25 stuks op stapel liggen wordt het pas echt een uitdaging.

Maar we klagen niet. We smeren. En masseren. En laten de walnotenolie rijk vloeien.
Als het goed is zijn mijn plankjes dan na die 5 keer waterafstotend, kunnen er geen vlekken indringen, en houd het geen bepaalde smaken vast. En dat, ja, dat is waarom ik dan steeds maar weer die poetsdoek pak en m’n plankjes te lijf ga.

Het moet ook zo nu en dan herhaald worden. Ik kan het beste maar alvast een datum gaan prikken. Over een maand of 3. Als ik dan tenminste al klaar ben met de eerste vijf rondes..

Fotocredits: marisaelisa fotografie.

1 Reactie
  1. balletpakjes

    Ik denk dat uw artikel is zeer goed. Ik heb veel geleerd van de dingen. Heel hartelijk bedankt

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ThePerfectWedding.nl Widget

ByDorine Wedding & Event Styling 9.8 uit 85 ervaringen