Pinterestfrustraties

door | 5 augustus 2017 | 0 Reacties

Je kent ze wel. Die té perfecte pinterest plaatjes. Zo’n prachtig gedekte tafel, met lopers, linnen servetten, mooie bloemen, leuke vaasjes en kaarsen, prachtig servies van diverse kleuren porselein en gouden bestek. In een tuin, met romantische lampjes en vlaggetjes. Dat je hart sneller gaat kloppen, je vingers beginnen te jeuken, en je in gedachten al in de bouwmarkt, de Nijhof en de Intratuin staat.

Om dan vervolgens een snelle optelsom te maken, ooops, wordt een duur grapje. Laat nog maar even. En het té perfecte plaatje komt in die ene map, met nog 388 van die té perfecte plaatjes. Als ik een bruiloft mag stylen kan ik verdrinken in al die té mooie foto’s. Massieve backdrops, prachtig gestylde tafels, luxe uitgevoerde tenten, en plaatjes van romantische wijngaarden waar alle feestjes buiten kunnen tot diep in de nacht doorgaan, niemand het koud heeft in een mouwloos jurkje, de kaarsen buiten niet uitgaan door de wind, en er 200 lampionnen hangen zonder dat een regenbui ze laat treuren.

Je zou zeggen, waarom dan maar blijven pinnen? Tenminste, dat zeg ik wel eens tegen mijzelf. Stop ermee, want je wordt er alleen maar onrustig, hebberig, en gefrustreerd van. Ga maar eens voor een tafel van 8 personen mooie linnen servetten kopen, of wat te denken van mooi gouden bestek! En er moeten dan op z’n minst 3 verschillende stenen borden op elkaar om het wow-effect te creëren. Of ga maar eens een lelijke buitentafel omtoveren in de tafel van dat plaatje. Tóch zit er ook een andere kant aan. En helpen die plaatjes mij ook. Ze dagen me uit inventief en creatief te denken. Wat nou als ik zo’n stenen bord vervang door een bamboebordje. Past prachtig in het thema, en is 20 keer goedkoper. Wat nou als ik van beton en bamboestokken mijn eigen tafelklemmen maak, bij de Kwantum een gaaf stofje haal (echt, ze hebben té mooie stoffen daar!)en mijn eigen tafelkleed, loper en vlaggetjes maak.. En dan scroll ik verder en zie ik nog meer plaatjes, van die gave houten ringen van de IKEA, gepimpt kinderspeelgoed, het effect van simpele houten kratjes, en ga zo maar door. En ik krijg er weer helemaal zin in. Een backdrop, van houten ringen, lichtjes en groen erin.. Houten kratjes ernaast met windlichten met kaarsen (gaan de kaarsen in ons kikkerland ook wat minder snel uit)ja, ik zie wel weer mogelijkheden. Dat gouden bestek, ja dat moet ik dan toch maar gewoon kopen.. Die gave prikkabel ook. En misschien 1 soort stenen bord. Maar dan kom ik een heel eind. Lekker een paar avondjes freubelen en ik creëer mijn eigen perfecte plaatje.

concept en styling Bydorine
fotografie: Angela Bloemsaat fotografie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ThePerfectWedding.nl Widget

ByDorine Wedding & Event Styling 9.8 uit 85 ervaringen