Terugblik op het jaar 2020, het jaar van COVID-19.

door | 3 januari 2021 | 0 Reacties

ByDorine bestaat eind deze maand 4 jaar. 30 december 2016 heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en 2 januari 2017 ben ik officieel gestart met ByDorine. Waar ik begon vanuit huis, met de lichtletters op de zolder en de taartkarren in de hal, zijn we in deze 4 jaar uitgegroeid naar een loods en werkplek van 300m2, vol met mooie spullen. Waar we in de eerste twee jaar alles aan opdrachten opgepakt hebben, hebben we ons de jaren daarna echt neergezet met een eigen stijl, en doen we alleen de bruiloften waar we zelf achter staan en 100% in geloven. En zeker dit laatste jaar zijn we intensief bezig geweest met het werken aan onze missie, en de daarbij behorende marketingstrategieën.

Het vierde jaar, het jaar 2020, beloofde een prachtig jaar te worden. Gestart met een intensief coachingstraject om hier nóg meer uit te gaan halen, en vooral ook op zoek te gaan naar een fijne balans in werken en genieten. Want eerlijk is eerlijk, een eigen bedrijf neerzetten én onderhouden en succesvol maken, is gewoon keihard werken. De balans is dan weleens ver te zoeken. Het jaar 2020 was het jaar van grootste plannen om een aparte tak voor business events op te gaan zetten, een verhuur webshop te maken en onze eerste echte totaalconcepten neer te gaan zetten.

Bydorine Styling Bruiloft
Bydorine Styling
Bydorine Styling
En toen was daar COVID-19. Het virus wat wereldwijd onrust en ellende veroorzaakte, en waar we nog steeds met z’n allen mee worstelen. En al vroeg dit jaar bleek dat het een heel ander jaar zou gaan worden dan gepland. De eerste lockdown, cancellingen, feestjes die verzet werden, en nog eens verzet werden. Veel teleurstellingen, afgewisseld met euforie wanneer er dan buiten bruiloften tóch gevierd werden, opwinding wanneer er na nieuwe versoepelingen opeens allemaal aanvragen binnenstroomden. En weer de teleurstelling als velen daarvan dan last minute tóch niet door mochten gaan. Het moment dat we dachten, gelukkig, het gaat de goede kant op, we kunnen weer wat meer, gevolgd door uiteindelijk de 2e (gedeeltelijke) lockdown in oktober.

2020 is een jaar geworden waarin ik als ondernemer ontzettend veel geleerd heb. Dat ik flexibel ben, hard kan werken, teleurstellingen kan dealen, dat wist ik van mij zelf. Maar o wat was het soms zuur. En wat heb ik een paar zware dagen gehad, als bleek dat een feest waar ik zo naar uitkeek, tóch niet door kon gaan. Het heeft me ook verbaasd hoeveel veerkracht er dan toch steeds weer is. Gewoon weer de draad oppakken, weer nieuwe gesprekken voeren, plannen maken, en positief blijven. Het heeft geloond, want ondanks corona hebben we dit jaar stand gehouden, hebben we voldoende omzet gedraaid om alle vaste lasten te betalen én te investeren in dat wat we belangrijk vinden, vernieuwing en verbetering. Ik heb geleerd dat werken aan je bedrijf, in plaats van alleen maar in je bedrijf, ontzettend veel kan opleveren. Het blijft voor mij een leerpunt, vaste momenten plannen om kritisch te kijken naar onze manier van werken, naar onze focus. Soms zo groot en onoverzichtelijk, maar het begint altijd weer bij die eerste stap, gewoon doen.

Lichtletters op je bruiloft
2020 is ook het jaar waarin we persoonlijk hard geraakt zijn. Verdriet in de familie en vriendenkring, waardoor je gelijk beseft wat uiteindelijk het zwaarste weegt, en het belangrijkste is. Hoeveel moois we hebben om vast te houden. Onze gezondheid, het feit dat we zo gezegend zijn met lieve familie en vrienden, het feit dat we ondanks corona zoveel mijlpalen hebben bereikt. De webshop staat, de nieuwsbrieven zijn in de maak, de loods blijft zich uitbreiden, en last but nog least, ons gezin ook! In mei hopen we, als alles verder goed gaat, een tweede kindje te krijgen, een klein broertje voor Loïs. Iets wat we heel spannend vinden, maar waar we ook erg naar uit kijken.

Dank voor al jullie reacties, steun, gezelligheid en enthousiasme het afgelopen jaar. Ik wens jullie voor het nieuwe jaar gezondheid, geluk en liefde, laten we met elkaar proberen, ongeacht de omstandigheden, alles eruit te halen wat erin zit!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ThePerfectWedding.nl Widget

ByDorine Wedding & Event Styling 9.8 uit 85 ervaringen