Tips en trends voor trouwen in 2020

door | 30 december 2019 | 2 reacties

Op deze oudjaarsdag nemen we afscheid van een prachtig 2019 en kijk ik uit naar het komende jaar, 2020. Er staan al verschillende té gekke buiten bruiloften gepland, en het lijkt een echt trouwjaar te worden, want nog nooit eerder kreeg ik zo vroeg al zoveel aanvragen voor het komende jaar, en nooit eerder hoorde ik zo vroeg van locaties die het hele jaar al volgeboekt zitten.

En het belooft een prachtig jaar te worden! Steeds meer bruidsparen kiezen bewust voor een persoonlijke bruiloft, waarin niet allerlei gewoonten en tradities centraal staan, maar waarin bewust gekozen word voor een bruiloft die bij hen past. En daar worden wij heel erg blij van!

2020 word een jaar van bijzondere bruiloften. Buiten bruiloften op unieke locaties, in eigen tuin, in het weiland van je ouders, grenzend aan een bos. Ik kan echt niet wachten om hier te gaan knallen! Steeds meer bruidsparen kiezen voor buiten, voor persoonlijk, en durven af te wijken van de standaard.

Trouwen in het bos tafelstyling
Trouwen in het bos tafelstyling

Tips om jullie bruiloft júllie bruiloft te maken!

Hoe kan je er nu voor zorgen dat je bruiloft een bruiloft word waarvan jullie gasten zeggen, dít past zo goed bij jullie, dít is precies wie jullie zijn!

 • Ook al klinkt het wat gek, ga eens zitten met je ogen dicht, en begin bij de start van jullie dag. Hoe ziet jullie droom dag eruit? Waar vind jullie huwelijk plaats, wat zien de gasten wanneer ze aankomen, welke dingen mogen écht niet ontbreken op jullie dag?
 • Wie spreekt er tijdens jullie ceremonie, en wat moet juist wel gezegd worden?
 • Wat zijn jullie hobby’s , of waar zijn jullie altijd veel mee bezig? Kan dit verwerkt worden in de aankleding van de dag, van de ceremonie?
 • Wat is jullie favoriete drankje? Kunnen jullie ook daarmee toasten, in plaats van met de bekende bubbels (waar veel bruidsparen eigenlijk niets mee hebben)
 • Wanneer je het te spannend vind om zelf een openingsdans te doen, maar wel graag met een knaller een feest wil beginnen, laat dan eens een groep slagwerkers komen, die opeens als verassing tevoorschijn komen, en een WOW effect creëren. Gegarandeerd een knaller van een opening!

Laat ons meedenken en voor jullie deze dag organiseren! Met onze ervaring hebben we tal van goeie ideeën, en kunnen we er voor zorgen dat de dag lekker verloopt, de gasten goed verzorgd worden, er tal van ‘wowmomentjes’ zijn door de dag heen, én jullie onbezorgd kunnen genieten.

Trouwen in de natuur
Trouwen in de natuur

Wat gaan we veel zien in 2020?

(Droog)Bloemen. Waar in 2019 de droogbloemen echt doorbraken, gaan we hier ook in 2020 nog lekker mee door. En worden we hier steeds beter, én steeds origineler in. Persoonlijk is de combi droogbloemen én echte bloemen voor mij nog steeds favoriet. De droomwolk, en diverse varianten hiervan zijn regelmatig langs gekomen, in 2020 gaan we nog meer, en nog groter zien. Veel bruidsparen zien de meerwaarde van groot bloemwerk op hun bruiloft, en hoe bloemwerk de styling compleet maakt.

Trouwen op het strand
Trouwen op het strand

Vega | Vegan bruiloften. Er is een  duidelijke toename van vegetariërs en veganisten in ons land. Er komen nu ook meer locaties die staan voor vegetarisch of plantaardig voedsel. Waar 2 jaar geleden bruidsparen het vaak niet aandurfden om hun gasten de hele dag geen vlees of vis aan te bieden, gebeurd dit nu wel steeds meer. Hoe cool wanneer je gasten dan aan het einde van het diner heerlijk gegeten hebben, en écht verrast zijn met de veelzijdigheid die er is op dit gebied. Ik ben ervan overtuigd dat we dit meer en meer gaan zien.

Buitenbruiloften. Steeds meer bruidsparen kiezen voor een eigen locatie. Trouwen in de natuur, trouwen in eigen tuin, trouwen in een weiland. Afgelopen jaar hebben we dit al met regelmaat mogen vormgeven, vaak in combinatie met een mooie tent als plan b. En dan niet alleen een plan b bij slecht weer, maar ook bij 30 graden!

Trouwen in het bos
Trouwen in het bos | Ceremonie

Food. Waar het diner toch lange tijd vrij standaard iets geweest is zagen we afgelopen jaren meer en meer de foodtrucks komen. Veel meer bruidsparen durven af te wijken van het traditionele diner, naar comfortfood, naar foodtrucks enz. Ik ben gek op lekker eten, en een diner blijft voor mij altijd een feestje. Ook omdat we hier qua styling helemaal los kunnen gaan. Maar voor mij is één of meerdere foodtruckjes ook een fantastische optie. Geeft een relaxte sfeer, vaak eten wat iedereen lust, en bij bijv. tentbruiloften heel funtioneel omdat ze dan wat langer kunnen blijven en ook nog wat warme hapjes gedurende de avond kunnen verzorgen.

Liefs

Dorine

2 Reacties
 1. Henriet Veenstra

  Wat een leuke trends weer! Leuk artikel! Ik ben benieuwd naar alle bruiloften die je dit jaar weer gaat stylen!

  Liefs, Jet

  Antwoord
 2. Ivan

  Wij trouwen in juli en ook wij organiseren een vegan bruiloftsdiner. Dit hebben we ook aangekondigd op de uitnodiging. We hebben er verder bij gezet dat het een niet-rokers-aangelegenheid is. Ook buiten gaan staan met een peuk is er niet bij, want we trouwen op een boot. We verheugen ons er erg op en verschuiven de hele gelegenheid gewoon als het vanwege de corona-crisis niet door kan gaan.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ThePerfectWedding.nl Widget

ByDorine Wedding & Event Styling 9.8 uit 85 ervaringen