TIPS & TRENDS voor trouwen in 2019

door | 20 oktober 2018 | 2 reacties

Gaan jullie trouwen in 2019? En zijn jullie benieuwd naar wat we in 2019 zoal gaan zien?

Aangezien Amerika steevast voorop loopt op het gebied van trouwen en alle nieuwste ideeën hier vaak ook vandaan komen ben ik op onderzoek uitgegaan en heb hieronder de belangrijkste punten voor jullie op een rij gezet.

Afgelopen jaar hebben we ze al voorbij zien komen, de pampas grassen, de prachtige volle pluimen. Ook komend jaar gaan we die meer en meer zien, in combinatie met andere droogbloemen, maar ook goed te combineren met verse bloemen en groen. Want groen was er ook het afgelopen jaar! En – gelukkig – ook het komend jaar gaat groen er volop zijn. Iedereen kent ondertussen de groene guirlande op de tafel en over het welkomstbord. En al is het dan al veel gezien, ik blijf het persoonlijk ontzettend mooi vinden. Ik krijg nu al zin om het te gaan combineren met mooie rode gedroogde amaranth, craspedia en tarwe. Want de droogbloemen gaan zeker een prominente plek krijgen!

Maar ook het groen gaat meer worden, groter en voller. Meer soorten groen, en gecombineerd met felle kleuren. Want waar het afgelopen jaar nog met regelmaat pastel was, gaat het komend jaar knallen met kleur. De mooie harde blauwe kleuren, gecombineerd met bordeaux rood, geel, oranje, wij krijgen er helemaal zin in! We gaan veel hangend bloemwerk zien. Vooral in grote ruimten, met balkenplafonds en trussen, zijn er zoveel mogelijkheden om hangend bloemwerk te gebruiken, ik heb er een en ander van gezien, ik zeg je, het beloofd veel goeds!

Afgelopen jaar is er voor mij denk ik geen bruiloft geweest waar het koper of het goud ontbrak. De metallics hebben de trouwwereld – terecht- veroverd, en gaan er ook blijven. We gaan het zien in de details, maar ook de trouwjurken gaan gewaagder worden, met meer metallics erin.

Een kant en klare locatie is al lang geen must meer. Steeds meer mensen kiezen bewust voor een huwelijk in de achtertuin, in een weiland, achter de boerderij van hun ouders, enz. Wat mij betreft geweldig! Want dan kan je dus echt je eigen feest precies zo invullen als jij wilt!
En wij vinden dat natuurlijk té gek, want we kunnen op die manier ervoor zorgen dat het één geheel wordt.
Let wel, het is over het algemeen geen kostenbesparende keuze. Want van toilet tot glaswerk, tot verlichting, catering en personeel, alles moet ingevlogen worden.

bruiloftsstyling

Waar mensen voorheen toch vaak voor een grote bruidstaart kozen zien we nu steeds meer de sweettables. Een alternatief, wat in Amerika al veel gebeurt, zijn de desserttables. Een overdaad aan verschillende desserts, wat later na de maaltijd, waar iedereen los kan op allemaal té lekkere zoetigheden. Love it!

Ook het zogenaamde self-service concept gaan we meer en meer zien. Foodrucks, luxe streetfoods, maar ook de Gin-Tonic bars en de Cocktailbars waar mensen hun eigen drankje kunnen creëren.
Hoe leuk om samen met je gasten de meest lekkere cocktails te maken, vol kleur en gezelligheid en samen te proosten op jullie liefde!

Over cocktails gesproken. Een eigen cocktail bedenken, ofwel, ‘ je signature drink’, en laten uitserveren is ook helemaal in. Je ziet het wel eens voorbij komen, van die té mooie glazen, met vers fruit, of een eetbaar bloemetje. En dan 50 glazen bij elkaar, ooooooow, ik word er blij van!

En wat te denken van een toffe Saltybar? Afgelopen jaar mocht ik er eentje maken, en echt, ik was er verliefd op. Manlief weet het nog niet, maar hij gaat binnenkort aan de slag met het maken van een heuse saltybar. Jullie gaan deze eyecatcher zien komend jaar!

Ik krijg er zin in, jullie? Binnenkort maar eens mijn to do lijst maken voor de komende wintermaanden. Want we moet een hoop geklust worden. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden?
Missen jullie nog wat in bovenstaande, laat het me weten! Of wie weet hebben jullie wel een fantastisch idee voor 2019, schrijf het in je reactie, dan gaan wij ermee aan de slag!

Veel liefs,

Dorine

2 Reacties
  1. Bruid om te zijn

    Bedankt voor de leuke informatie! Ik ga zelf binnenkort trouwen, en ben al wekenlang aan het rondneuzen op internet naar tips en leuke verhalen als voorpret.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ThePerfectWedding.nl Widget

ByDorine Wedding & Event Styling 9.8 uit 85 ervaringen